Innebandy er en sikker vinner

Flesteparten av medlemmene i Norges Bandyforbund er faktisk folk som spiller innebandy. Mye av grunnen til dette er nok at det krever langt mindre kostbart utstyr, og at det kan spilles inne i varme haller, også på vinteren. Men det finnes nok flere grunner. I gymtimer og i ungdomsidretten er nemlig innebandy alltid en sikker vinner, også når det kun tilbys som en gym-aktivitet.

640px-Växjö_-_UHC_floorball_face-offGrunnen til dette er nok hovedsaklig at det er gøy, men det er verd å se litt nærmere på hva som faktisk gjør innebandy til noe som er gøy. For det første er det enkelt å delta, og det er en lav terskel for å begynne med spillet. Selv om man ikke behersker avanserte teknikker, så hindres ikke deltakelsen av den grunnen. Alle får også anledning til å spille en integrert rolle, og det bli mer moro, etterhvert som man får anledning til å utvikle seg som spiller, og møter nye utfordringer, som når det kommer til samspill og lagets koordinasjon, så vel som den økte kontrollen som man selv opplever.

Dertil er det også trygt å spille bandy, uten noen store farer, eller overdreven fysisk kontakt, selv om det jo kan hende at noen kolliderer i spillets hete.

Bandy på isbane er på mange måter en motsetning med høy terskel for deltagelse

Bandy på isbane er en sport som derimot er langt unna den lave terskelen som man ser i innebandy. Her må man kunne beherske det å stå på skøyter, noe som færre og færre faktisk gjør, og man må være ganske god og stødig på skøytene for å kunne hevde seg. Dertil er det mye påkledning og sikkerhetsutstyr som skal til for å gjør bandy trygt. Utebandy er selvfølgelig en glede å holde på med, men de krever innsats og trening, og tid for å sette seg inn i det hele. En tid som mange ikke har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *