Idrett som krever hurtighet og utholdenhet

Kanskje man ikke ønsker å følge strømmen som en sau i en saueflokk, men heller finne på noe nytt og spennende. En idrett som har vært stor i Skandinavia uten at media har tatt den til sitt bryst, er bandy.

Bandy er forløperen til ishockey, og hadde i sin tid stor oppslutning i både Skandinavia og Canada. Men etter hvert som idrett ble mer tilgjengelig, tok ishockey over som en verdensomspennende sport, som både har de større inntektene og tilskuertallene, verden over.

Bandy_2012._KYR_-_JPNMen bandy kan man spille med to lag, to mål og ball og køller. I tillegg må man beherske skøyter for å kunne forsere raskt på isen. Offisielt spilles det med lag på 11 mann, hvorav en keeper står i mål uten andre hjelpemidler enn sine ben og armer.

Idretten krever at man er i fysisk god form, samtidig som man både har spilleforståelse og styrke. For ballen kan få en fart som gjør at det nesten er umulig for en utenforstående å følge med. Styrke og presisjon hjelper til med å treffe ballen med en forrykende kraft. Spillerne er godt polstret, og spiller med en hjelm på hodet for å beskytte seg. Styrke hjelper også til å bryte seg framover blant motspillerne, som prøver å ødelegge det kommende angrepet.

I Skandinavia er idretten veldig populær, og det er som oftest Sverige som drar av gårde med de gjeveste medaljene i store arrangementer. VM er et yndet mål for mange nasjoner, og til og med Norge har tatt medaljer i bandy.

Kanskje kan man starte en ny æra med norsk storhetstid. Det begynner å bli mange å siden sølvmedaljen i 65 eller bronsemedaljen i 93. Da hevdet Norge seg blant de aller beste.

Når alle skal gå på ski eller spille fotball, kan det like godt la seg gjøre å lykkes i bandy. Bandy er en idrett i framgang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *